sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Kevytkola on luultuakin terveellisempää superruokaa

Kevytkola on suomalaista superruokaa

Kevytkolan terveellisyydestä on saatu lisää näyttöä, kertoo sunnuntain Savon Sanomat. Lisätietoja kevytkolan terveysvaikutuksista sai Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen huiputusyksikkö. Kuopiolaiset löysivät kevytkolasta muun muassa yhdisteitä, joita kasvien kasvattajat käyttävät puolustautuessaan tuholaisilta.


Pohjoismaisessa yhteishankkeessa tutkittavina oli verrokkiryhmiä, joista osa suosi kevytkolan sijaan sokerilla makeutettua kolaa. Tutkimuksessa havaittiin, että sydäntautiriskissä olevien miesten kolesterolitaso laski selvästi jaksolla, jolla nämä joivat kevytkolaa.

"Tavallinen kolajuoma on sokerisuudessaan virhevalinta etenkin sille, joka kärsii kakkostyypin diabetekselle altistavasta keskivartalolihavuudesta tai kolesteroliongelmista. Molemmat altistavat myös sepelvaltimotaudille", sanoo professori Hannu Kuurola.

"Ruokakaupassa kannattaisi ostaa kevytkolaa, joka auttaa myös painonhallintaa. Tavallinen kolajuoma sisältää lähinnä pelkkää hiilihydraattia. Kevytkola on suomalaista superruokaa", Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen huiputusyksikössä työskentelevä tutkijatohtori Kati Sorsakorpi sanoo.

Kevytkola muun muassa tasoittaa verensokerin heittelyä. Lisäksi suolistobakteerit muokkaavat sen ohutsuolessa imeytymättömästä makeutusaineesta terveellisiä yhdisteitä, jotka saattavat suojata syövältä.

7 kommenttia:

 1. uutisista myös saanut viime aikoina lukea kuinka terveellisiä popcornit ja kahvi on. Kahvi kohtuudella nautittuna ok, mutta stimuloi eikä anna tilaa keholle parantua. Aspartaamia on kevyt-juomissa ja siitä on vahvaa näyttöä sen haitallisuudesta ja varsinkin kun aspartaamin historiaa tutkii niin avautuu tie manipulaation näyttömölle.

  VastaaPoista
 2. Heh... ja kuravettä päälle, niin johan terveys kohisee taivaisiin XD!

  VastaaPoista
 3. Ei hitsi!!! Olipa hauska! Menin lankaan. Olen valmis uskomaan kaiken, mitä Kuopiosta kerrotaan....

  VastaaPoista
 4. Kaikki ostamaan nyt kevyt-KOLAA ja terveys lisääntyy !!! Hyvää uutta tietoa !!!

  VastaaPoista
 5. Ja vielä syöpää estävää juomaa..Kiitos Itä-Suomen huiputusyksikön ravitsemustieteilijät hienosta aprillijuomasta!

  VastaaPoista
 6. Kevytkolalla lumityöt joutuvat sukkelammin! =)

  VastaaPoista
 7. Okei, Mä meinasin ihan oikeasti tuohtua koko tekstistä. Onneksi kuitenkint tajusin katsoa päivämäärää.

  Hei! Uusi lukia ilmottautuu :)

  VastaaPoista