maanantai 27. kesäkuuta 2011

Iltalehti kivikauden ruokavaliosta

Iltalehden nettisivuilta löytyy kaksi uutta artikkelia kivikauden ruokavaliosta. Kivikauden ruokavalio tarkoittaa lyhyesti sitä, että syödään kuten ennen maanviljelyn ja ruokateollisuuden kehittymistä: Ei viljaa, maitotuotteita, sokeria ja palkokasveja. Ruokavaliossa on usein varsin vähän hiilihydraatteja. Iltalehden toisessa jutussa kaksi asiantuntijaa kertovat näkemyksensä tästä ruokavaliosta. Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen on selkeästi perehtynyt tutkittuun tietoon paremmin kuin Itä-Suomen yliopiston professori Matti Uusitupa. Laatikaisen mielestä ilman viljojakin pystyy koostamaan terveellisen ruokavalion.

Lue lisää Iltalehdestä:
Tällainen on uusin ravitsemustrendi: Kivikauden ruokavalio!
Meri Pekkanen, 32: Vatsaoireet helpottivat kivikauden ruokavaliolla

5 kommenttia:

 1. Ilman maitotuotteita on hankala saada riittävästi kalsiumia. Pitäisikö syödä munankuoria?

  VastaaPoista
 2. Kalsiumia saa myös kalasta ja lehtivihanneksista.

  Voi olla niinkin, että kalsiumin saantisuositus on suurempi, kuin tarpeen olisi. Tuntuu vähän hassulta, että riittävään saantiin vaadittaisiin nimenomaan maitotuotteita.

  VastaaPoista
 3. Itse syön seesaminsiementahnaa eli tahinia. Sitä ennen kalsium-listauksessa ovat maitotuotteista vain maitojauheet, joita ei kukaan syö sinällään. http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2023&fuclass=all&specdiet=none&items=100&from=top&portion=100g&lang=fi

  Terv, Meri (Pekkanen)
  Monkeyfood.net
  Meripekkanen.com

  VastaaPoista
 4. Yleensä tuollaiset kuivatut tai tiiviit tuotteet ovat listan huipulla kun järjestetään 100 g mukaan. Mutta joo, muitakin hyviä lähteitä on.

  Laitan tähän vielä linkin keskikokoisen annoksen mukaan järjestettyyn listaan.

  VastaaPoista
 5. Totta kyllä, hyvä huomio. Ja tuo lista näyttääkin jo aika hauskalta; seesaminsiemenet ovat pudonneet ties minne, mutta halva on top kympissä :-D

  VastaaPoista