torstai 15. maaliskuuta 2012

Thaimaalainen possumunakas

Erilaiset munakkaat kuuluvat perinteisten thaimaalaisten ruokien joukkoon. Tämän reseptin possumunakas on lihaisa ja maukas vaihtoehto. Ilman riisiä tarjottuna se sopii hyvin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Sokeriakin käytetään vain pieni määrä maustamiseen.


Kuva: Clay Irving / flickr

Valmistusaineet:

2-3 kananmunaa
75 g porsaan (tai muuta) jauhelihaa
sipulia tai kevätsipulia
1 tomaatti
1 punainen chili (jos pidät tulisesta ruoasta)
1 tl - 1 rkl soijakastiketta*
1 rkl kalakastiketta
1/2 tl sokeria

öljyä paistamiseen
korianterin lehtiä koristeluun
makeaa chilikastiketta (tai ketsuppia)

Ohje:

Silppua sipuli, tomaatti, chili ja jauheliha pieneksi. Vatkaa munat ja kaikki muut aineet kulhossa hyvin. Kuumenna pannu ja paista munakas molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Tarjoile kasvisten, makean chilikastikkeen ja tarvittaessa riisin kera. Voit myös laittaa munakkaan päälle korianterin lehtiä koristeeksi.

* Jos soijakastikkeesi on vahvaa, niin käytä sitä mieluummin teelusikallinen kuin ruokalusikallinen.

4 kommenttia:

  1. 1 rkl kalakastiketta ja 1 rkl soijakastiketta tuntuu munamäärään nähden aikamoisen SUOLAISELTA.... Uskoisin että 1 tl kumpaakin riittää....

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomiosta! Noita soijakastikkeita taitaa olla eri laatuisia. Kannattaa maistella omaa, ja jos tuntuu vahvalta, niin käyttää vähemmän. Toisaalta tuohon tulee sitten enemmän täytettä jauhelihasta, tomaatista ja sipulista.

    VastaaPoista
  3. Laitoin tarkennuksen reseptiin.

    VastaaPoista
  4. Aika hurja on edelleen kalakastikkeen määrä. 2 munan munakkaaseen en laittaisi edes puolikasta teelusikallista.

    VastaaPoista