lauantai 17. maaliskuuta 2012

Reseptejä blogikierrokselta

Karppaajia hemmotellaan monilla hyvillä suomenkielisillä ruokablogeilla. Tällä kertaa blogikierrokselta löytyi paljon herkullisia reseptejä: chilipullia, tomaattinen pizzapohja, kylmäsavulohikastike, jauhemaksapihvit, "kukkakaaliriisiä", kalakeittoa, pannukakkua ja suklaamoussea.


Koltta karppaa ei ole varsinainen ruokablogi, mutta ruokajuttujakin siellä on silloin tällöin. Koltta kokkaili chilillä maustettuja lihapullia, kermapippurikastiketta ja salaattia. Helppo valmistaa ja hyvältä näyttää! Ethän hiero vahingossa chiliä silmiisi...

Lue lisää: Chilipullat

Vähähiilihydraattisiin pizzoihin on kehitetty kaikenlaisia pohjia, mutta Karppaus ja perhe -blogista löytyi uusi tuttavuus: Tomaattipizza. Siinä pohja on tehty tomaattiviipaleista ja psylliumjauheesta. Tätä pohjaa ei tarvitse edes esipaistaa. Täytteet laitetaan tietenkin oman maun mukaan.

Lue lisää: Tomaattipizza

Hiidenuhman keittiössä tarjoilee aina huippureseptejä. Tällä kertaa sieltä löytyi homejuuston ystäville pikaisesti valmistuva aurainen kylmäsavulohikastike. Sen voi tarjoilla vaikkapa kesäkurpitsaspagetin kera. Kokeile myös maksaa, joka on vitamiinipommi. Hiidenuhman jauhemaksapihveihin tulee maksan lisäksi raastettua juureksia. Pihvit tarjoillaan ruskistetun sipulin kera.

Lue lisää: Pikaruokaa: aurainen kylmäsavulohikastike ja Perinteiset jauhemaksapihvit ruskistetun sipulin kera

Lopuksi Karppisiskoilta löytyi neljä herkkua. Kukkakaali on monikäyttöistä. Siitä voi valmistaa myös "riisinkorviketta". Kermainen ja juustoinen kalakeitto on herkullinen ja terveellinen ruoka. Jälkiruokiakin löytyy. Tuorejuustosta, karppisokerista, kananmunista ja psylliumista valmistetaan amerikkalaisia pannukakkuja. Kaiken kruunaa suklaamousse, johon tarvitaan vain tummaa suklaata, kananmunia ja kermaa.

Lue lisää: Sata tapaa käyttää kukkakaalia ; Paremman puutteessa pakastekalaa ; Voihan pannukakku ; Suklaamousse on suloisen pehmeä herkku

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus!

    Karppireseptejä on koko interweb täynnään, ja silti - tai juuri siksi - ihmiset ei niitä tahdo löytää.

    Oisi vähän turha toistaa samoja reseptejä täällä, kun kuitenkin on enemmän tiedesuuntautunut tämä, mut tällaisista katsauksista tykkään. <3

    VastaaPoista
  2. Kiva on lueskella näitä K-Blogeja. Ja täältä yksityiseltä Blogilta löytyy helpommin asioita kuin muualata. Niin että ei tarvi koko Internettiä laavata läp.

    VastaaPoista