perjantai 2. joulukuuta 2011

Älä klikkaa

Nyt, kun karppaus tuntuu olevan yksi valtakunnan kuumista puheenaiheista, niin iltapäivälehdet ja muut roskalehdet julkaisevat lähes päivittäin sensaatiohakuisia ja riitaa haastavia kirjoituksia tästä ruokavaliosta. Osa kirjoituksista voi olla jopa positiivisia ja asiallisia, mutta usein seuraavana päivänä ilmestyy jo uusi roskauutinen. Karppaus tappaa! Karppaus aiheuttaa syöpää! Karppaavia lapsia uhkaa huostaanotto!

Ylivoimaisesti suurin osa näiden roskalehtien karppausjutuista ja yleensäkin ravitsemusjutuista on tiedoiltaan virheellisiä ja asenteellisia. Ne eivät noudata hyviä journalistisia tapoja. Näiden lehtien tarkoitus ei edes ole julkaista laadukkaita kirjoituksia. Tarkoitus on herättää huomiota ja saada lisää klikkauksia nettisivuille. Klikkauksista lehdet saavat mainostuloja.

Kannattaa miettiä kahdesti, haluatko tukea tuollaista toimintaa. Jos et halua, niin älä lue roskauutisia. Älä klikkaa tai levitä roskalinkkejä. Älä osta paperilehteä, jos lööppi on suunniteltu pelkästään huomiota herättämään. Tämä ehkä rohkaisee roskalehtiä panostamaan asiallisempiin kirjoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti