Kokemuksia ruokavaliosta

Täällä voit lukea ihmisten kokemuksia vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamisesta tai kirjoittaa omista kokemuksistasi.

(Kirjoittaessasi kommenttia kerrothan ainoastaan omista kokemuksistasi. Muun aiheiset viestit voidaan poistaa.)

29 kommenttia:

 1. Onko tämä jokin luotaistuotteita tuovien yritysten ja luontaistuotekauppojen mainossivu ?

  VastaaPoista
 2. Sitä pohdin itsekin, että kuka lienee sivun taustalla??

  VastaaPoista
 3. Minkäänlaista luontaistuotetaustaa ei ole. Lisää voi lukea tuolta Tietoa sivuista -linkistä.

  Kaikenlaisia kommentteja ja kysymyksiä voi lisätä muihin sivuihin, mutta tämä sivu on omistettu kokemuksille, joten poistan nämä kommentit jonkin ajan päästä.

  VastaaPoista
 4. Itse olen ollut nyt 3,5kk vhh:lla ja olen tyytyväinen tuloksiin ja aion jatkaa tällä ruokavaliolla, tunnen, että syön nyt terveellisemmin kuin koskaan aiemmin.
  Olen saanut perheeni (mies ja kaksi lasta) mukaan tähän "äidin" hullutukseen, mutta ei se mitään, välillä teen heille pastaa ja perunaa, itse syön kesäkurpitsaa, sun muita kasviksia ja vihanneksia.
  3,5kk aikana olen laihtunut 5kg, mutta senttejä on lähtenyt 30cm

  VastaaPoista
 5. Ensimmäisiin kommentteihin:
  Miten vhh-ruokavalio voi mainostaa mitään luontaistuotteita?
  Diettiä noudattavat syövät terveellistä perusruokaa,voita ja munia ostetaan ihan ruokakaupasta, ei luontaistuotekaupasta...

  VastaaPoista
 6. Kasvikset, munat ja maitotuotteet ovat erinomaisia luontaistuotteita, joita kannattaa suosia luomuna ja joita voi ostaa hyvistä luontaistuotekaupoista kuin tavallisesta ruokakaupastakin...

  VastaaPoista
 7. Olen ollut nyt reilut 8 kk vhh-ruokavaliolla (dieetiksi en sitä mielellään sano enää, siitä tuli elämäntapa) ja heti ensimmäisistä päivistä alkaen on olo kohentunut, närästys hävisi, verensokerin heilahtelu on hävinnyt lähes kokonaan, ja on virkeämpi olo. Lisäksi painoa on lähtenyt n 10 kg. Tällä hetkellä painonlasku on tasaantunut, ja luulen löytäneeni "luonnollisen" painoni josta se ei enää hirveästi laskekaan ;) Olen nyt normimitoissa, toisin kuin ennen ruokavalion aloittamista.
  En usko enää ikinä palaavani "normaaliin" ruokavalioon, ehkä lisäilen vähän hiilareita jossain vaiheessa, mutta ei muuta. Karkkipäivän tai muun herkuttelupäivän pidän pari kertaa kuussa, ja se ei ole vaikuttanut mitenkään negatiivisesti.

  Maitotuotteista sen verran, että niitä käytän edelleen kuten ennenkin, ehkä enemmänkin (juustoja), ja täytyy sanoa että kasviksia en ole ns. normaaliruokavaliolla ikinä syönyt niin paljon kuin nyt!

  VastaaPoista
 8. Vajaan vuoden vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olleena en voi muuta kuin suositella muillekin!

  Heti havaittavia etuja minulla olivat mm.
  a)jalkojen 'virkeyden' paraneminen (yötyötä tehdessä jalkani uupuivat ja turposivat takuuvarmasti) nyt ei ilmiötä ole havaittavissa - jaksan hyvin käveleskellä yövuoroni!
  b) unentarpeen väheneminen sekä unen syvyyden lisääntyminen
  c) painon väheneminen (n. -10kg aloituksesta)

  Rasvankäytön lisääntymisen vuoksi nyt ei tee mieli entisiä 'hiilariherkkuja' eikä siten tule myöskään hiilareista aiheutunutta ähkyä/ turvotusta, joka ennen oli niin tuttua

  VastaaPoista
 9. 3 viikkoa VHH-ruokavaliota takana, 4 kiloa tippunut ja 10 senttiä lähtenyt vatsasta. Olo parantunut, tästä on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
 10. kolme vuotta karpanneena voin sanoa laihtuneeni 20kg, olevani muutenkin elämäni kunnossa, ilman flunssia yms, syön monipuolisemmin kuin ennen karppausta ja takaisin vanhaan en todellakaan palaa!

  VastaaPoista
 11. tosi hyvä ruokavalio,turvotus hävinnyt ja köykäisempi olo.1,5kk 4kg lähtenyt,mutta housut pyörii jo jalassa.Vatsa toimii useinkin päivässä,mitä ei ole ennen tapahtunut,onko muilla?

  VastaaPoista
 12. VHH tuntuu hyvältä ja luonnolliselta ruokavaliolta ihmiselle. Noin 1,5 vuotta olen pyrkinyt syömään vhh:ta ja reilu 10kg lähtenyt. Nyt normi paino. Unen tarve vähentynyt ja aamulla lähtee kroppa nopeemmin käyntiin kuin ennen. On se kumma homma että nousee näin iso meteli jos porukka haluaa jättää potut ja leivät kauppaan(ja vähän muutakin...)

  VastaaPoista
 13. Takana 8kk VHH-ruokavaliota.-14kg.Kolmevuotta sitten iho tulehtui.Seurasi monia sairaalajaksoja lääkityksineen.Kesällä iho alkoi tulla paremmaksi ja lopetin lääkityksen.Verenpainelääkityksen olen voinut puolittaa.Kolesteroli kyllä meni huonompaan suuntaa,kuin vuosi aikaisemmin.Kokonaiskol 7.4(ennen 5.6 ) LDL 5.3 (3.3)HDL 0.95
  (1.5) Triglyt 1.88 Ölen vähentänyt hiukan rasvaa.Kalanmaksaöljä aloin ottamaan.Lääkärin kehoituksesta otan simvastatiinia.Muuten voin oikein hyvin,en vain tiedä mitä tehdä tälle?

  VastaaPoista
 14. Edellisellä triglyt on aika suuret.. Oikeastaan ainoa mihin kandee kiinnittää huomiota noissa (suhtä turhissa) kolesteroliarvoissa on triglyt. . Karppaajilla ovat yleensä alle 1


  2 vuotta VHH-ruokavaliota ja -20Kg, elämäni parhaassa kunnossa, suurimmalle osalle tämä ei ole dietti vaan ruokavalio.
  Kroppa voi paremmin, on henkisestikkin parempi olla ja kaupan päälle vielä saa pudotettua vähän ylimääräistäkin pois..

  Noihin kolesteroleihin kannattaa vähän paneutua, sillä matala kolesteroli ei tarkoita pitkää ikää, vaan päinvastoin.

  Aiheesta on monia kirjoja ja aina voi itse ajatella miten lääketeollisuus rahoittaa lääkäreitä ja onko kolesteroli oikeasti vaarallinen... Aika kannattava bisnes lääketehtaille, kannattaa lukea vähän Antti Heikkilä, Tri Tolosen ja monien muiden kirjoja / Karppaus.info / netti.

  VastaaPoista
 15. viikkoa vhh:ta olo on hyvä mutta paino ei ole kyllä tippunut kuin korkeintaan kilon. Mitä teen väärin ?
  Olen jättänyt kaiken leivän ja perunan, pastat. Vihanneksia syön ja kalaa, kanaa, lihaa. rahkaa sok.mehukeitto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöt ilmeisesti liian vähän rasvaa? Tosin mehukeitossa paljon hiilareita, jos joka päivä käytössä?

   Poista
  2. valiolla on mehukeittoja joissa on tosivähän hiilareita

   Poista
 16. Edellisestä jäi pois 3 viikkoa.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi, paljonko paino ja pituus sulla? Jos ei ole paljon pudotettavaa, niin painonpudotus voi olla hidasta...

  VastaaPoista
 18. Vajaa 2 vuotta hiilihydraattitietoisella takana... paino ei ole juurikaan pudonnut (kulkee välillä 66,5-69kg), mutta sulahdan vaatteisiin ja ympäristö antama palaute on: sinä näytät paremmalta kuin koskaan aikuisikäsi aikana (olen nyt 38!). Voin todella hyvin, jos ei ennenkään ollut muita ongelmia kuin hirmuinen makeanhimo (muisto vain) ja ilmavaivat (leivän syönnistä aina). On ihana olla, kun ei tarvitse pelätä repsahtamista... tähän on aina helppo palata esim. juhlaviikonloppujen jälkeen. Syön herkullisemmin kuin koskaan aiemmin, koska ruoka maistuu paremmalta ja olen opetellut roppakaupalla uusia ihania reseptejä, joita muutkin syövät mielellään. En yritä laihtua, vaan suhtaudun tähän normaalina ruokavaliona. Sisällytän siihen omatekoista karppileipää ja tummaa suklaata.

  VastaaPoista
 19. Pari vuotta olen noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota. Verensokerit tasoittuivat miltei heti, närästys katosi, kuorsaus loppui, verenpaine laski, nestekertymät esim. nilkoista ovat hävinneet. Elämän laatu on siis huomattavasti parantunut. Ennen karppailua kiloja tuli joka vuosi pari lisää, nyt paino on pysynyt tuon pari viimeistä vuotta samana. 10-15 kiloa olisi varaa tiputtaa, mutta mitään ei tapahdu. Syynkin arvaan: alkoholi. Olutta olen korvannut punaviinillä kun tuo totaalinen kieltäytyminen tuntuu mahdottomalta. Vinkkejä?

  VastaaPoista
 20. Suomessa on erittäin paskoja lääkäreitä, tai sanotaan vähä osaisia, ainakin terveyskeskuksessa. Ei asiat muutu ennenkuin itse alat tonkimaan kaikkea tyyliin tekemään itselle diagnoosit. Vastakin kävin tk:ssa, ja voin sanoa että sama kun olisin käynyt kylässä jollakin, pyöritteli päätään ja ei osannut sanoa juuta eikä jaata oikeastaan mihinään.
  On aikomus alkaa tälle ruokavaliolle, jotta terveys paranisi, ihan tosi huono olo. Varmasti auttaa. Painoakin on kertynyt paljon.

  VastaaPoista
 21. Ei kaikki toki, ja jos kokemus puuttuu ei kait sille mitän voi, kaikki jostain aloitamme.

  VastaaPoista
 22. Olen aloittamassa vhh ruokavaliota. Muutaman päivän ollut ilman perunaa mutaa leipää on aamulla saatava. Diabetes ja en keksi mitään leivän korviketta aamuksi. Ilta leivät on pois. Perunat ja pastat pois. Kamalasti vihanneksia ja juureksia. Olen n 12 kg ylipainoinen ja liikun n 5-7 km päivässä, mulla koira. Pitääkö jokainen hiilari laskee erikseen? Vai riittääkö jos nyt olen ilman pottuja ja leipää? Peruna on mulle aina ollut se 1. ruoka joten on ikävä peruna mössöjä. Olen myös ollut tosi kova pullan syöjä mut nekin on nyt poissa. Eli laskenko joka suupalan vai mitä?

  VastaaPoista
 23. Minulla todettiin vuosi sitten 1-tyypin diabetes, jonka seurauksena tuli muutos kaikkeen.
  Pikkuhiljaa jäi ensin turhat herkut pois. Hiilarit väheni kuin itsestään. Kun niitä piti alkaa laskemaan, rupes hirvittään jos aterian hh määrä alkoi lähentelemään 100g :)
  Nyt puoli vuotta aktiivisemmin kiinnittänyt huomiota siihen mitä laitan suuhuni. Keskimäärin syön 150g hh/päivä.
  Protskuja olen lisännyt jonkun verran ja makeisten syönti on unohtunut ihan kokonaan, ei tee edes mieli. (ennen söin 200g suklaata joka päivä)
  Paino on tippunut vuodessa n. 7 kg, vaikka varsinaisesti en ole sitä tarkoituksella pudottanut (eikä varaakaan enää juuri ole) Pelkästään hiilarien vähentämisellä n.2kg ja viimeisen puolen vuoden aikana loput 5kg, kun aloitin juoksemaan. Tuskin olisin ikinä edes aloittanut juoksua ellen olisi hiilareita vähentänyt. Koska silloin olo oli vetämätön ja väsynyt. Nyt olen paljon pirteämpi :)
  Kolesteroliarvot olivat parantuneet (itseasiassa paremmat jopa kuin 5 vuotta sitten :))Kol 3.2(vuosi sitten 4.1) hdl 1.16 (0.96) ldl 1.75 (2.8) trigly 0.47 (0.7)
  Eli vain positiivisia kokemuksia hiilareiden vähentämisestä.
  Jatkaa aion ja vähän on varaa vielä hiilareista nipistääkin :) -Kirzicca

  VastaaPoista
 24. Kolmatta vuotta vhh:lla..paino-ongelmia ei varsinaisesti ollut,paitsi turvotuksen tunnetta ja ilmavaivoja..hiilariaterian jälkeen sai avata nappeja.Aloitin vhh:n reippaasti ketoosilla ja pienen päänsäryn ja hajuhaittojen jälkeen saattoi sanoa,että hyvää teki.Niin ja,tieto lisää tuskaa��..mitä enemmän ottaa selvää,niin tajuaa paljonko tavallista kuluttajaa kusetetaan...voi,kuinka monen sairauden taustalla onkaan esim.herkkyys viljoille tai kasvirasvat..

  VastaaPoista
 25. Olin kesän -13 vähähiilarisella ruokavaliolla. Jäätelön sallin lähes päivittäin itselleni herkkuna. En syönyt kolmeen kuukauteen leipää (ei myöskään makeita leivonnaisia), perunaa, pastaa enkä riisiä. Rasvojen ja proteiinien määriä en laskenut, söin niin paljon kuin mieli teki (Koskenlaskijaakin kului hirveät määrät). Paino putosi n. 9 kg. Syksyllä palasin pikkuhiljaa takaisin entiseen malliin ja paino, turvotukset vatsalla ja väsähtäneisyys palasivat. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloitin eilen vhh:n uudestaan. Minä olen ns. leipäaddikti, jos syön palasen menee kohta toinen ja kolmas, sekä mukana kaikkea mahdollista. Minun on kai oltava tässä suhteessa totaalikieltäytyjä. Aion onnistua uudelleen! :)

  VastaaPoista
 26. Onko kellään kokemuksia hengityksen raikastumisesta, ku kuorsaamisen loppumisesta joku täälläkin mainitsi jo.

  VastaaPoista
 27. painotan itse vhh ruokavaliossa hiilareiden laatua, niitä liikaa rajoittamatta, ruokavalioni on monipuolistunut hyväkarppauksen aloitettuani, hieman taustaa aiheesta:
  http://www.hiilihydraatit.com

  VastaaPoista