Usein kysyttyä

K: Mistä karppaaja tai VHH-ruokavalion noudattaja saa kuituja?

V: Viljatuotteet eivät ole ainoa ravintokuidun lähde. Kuitua saa runsaasti myös pavuista, kaakaosta tai tummasta suklaasta, herneistä, hedelmistä, marjoista, pähkinöistä, manteleista, linsseistä ja oliiveista. Kaikissa näissä on vähemmän hiilihydraatteja kuin viljatuotteissa.

K: Mikä on sopiva määrä hiilihydraatteja päivässä?

V: Tähän kysymykseen ei valitettavasti ole yksinkertaista vastausta, sillä sopiva määrä on yksilöllinen ja riippuu olosuhteista. Useimmille sopiva määrä löytynee jostakin 40 ja 100 gramman väliltä. Määrään vaikuttavat laihdutustarve (laihdutettaessa vähemmän), liikunta tai arkiliikunta (paljon liikkuessa enemmän), paino (hiilihydraatit suhteessa energiantarpeeseen) ja henkilökohtainen aineenvaihdunta. Itse kullekin sopiva määrä selviää vain kokeilemalla.

Tulossa muita usein kysyttyjä kysymyksiä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja niihin vastauksia.

Voit myös lähettää oman kysymyksesi kommenttina!

5 kommenttia:

 1. Olen ollut Vhh.lla 6kk ei ole paino pudonnut yhtään ja olen itkuinen ja ailahteleva,missä vika!
  Muuten on olo jaksavampi.

  VastaaPoista
 2. ^Onko sinulta otettu koskaan kilpirauhasarvoja? Tuli tuosta itkuisesta ja ailahtelevasta vain mieleen. Kilpirauhashormoni tuotannon vaivat voisivat selittää sekä painon laskemattomuuden että nuo psyykkisen puolen vaivat.

  VastaaPoista
 3. Itse olin vähähiilarisella pari kuukautta syömättä lainkaan viljoja. Sain kasviksista ja hedelmistä kaiken tarvitsemani kuidun täysin ongelmitta, vatsa toimi itseasiassa paljon paremmin. Kun aloin taas syömään vähän viljoja ja herkkuja sekä vähensin kasvisten syöntiä, vatsa meni hetkeksi tosi ailahtelevaksi. Täytyy vain muistaa syödä paljon kasviksia, niin hyvin menee. Enkä edes syönyt mitään tuossa listatuista tuotteista.

  VastaaPoista
 4. mummeli: Mitä syöt päivittäin, ja onko ylipainoa paljon vai vain vähän?

  VastaaPoista
 5. Mummeli: Onko sulla esim. kolesterolilääkitys?

  VastaaPoista