Itä-Suomen yliopiston maineikas tutkija, kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab, joka on mukana mm. valmistelemassa uusia yhteispohjoismaisia ravitsemussuosituksia, ei tunnu olevan aivan täysin varma siitä, pitääkö rasvainen ruoka kylläisenä vai ei.
Viime marraskuussa Helsingin Sanomat uutisoi Schwabin kertoneen STT:lle seuraavaa:
Tiukka karppausruokavalio on hyvin rasvainen, ja se lisää kylläisyyden tunnetta. Kun vedetään aamupalalla kananmunaa ja pekonia, niin menee tuntitolkulla aikaa ennen kuin voi kuvitellakaan syövänsä taas.Nyt tässä maaliskuussa, myöskin HS:n artikkelissa, jossa on käytetty Schwabia asiantuntijalähteenä, kerrotaankin näin:
Rasva täyttää vatsan hetkeksi, muttei tuo pitkäaikaista kylläisyyden tunnetta.Ursula Schwab ajaa tunnetusti ravitsemuksessa vähärasvaista margariinilinjaa runsaalla viljalla. Hän ilmeisesti julistaa sanomaansa sen verran innokkaasti, ettei hän huomaa, että hänen perustelunsa saattavat silloin täällöin olla toistensa täydellisiä vastakohtia. Perustelujenhan pitäisi olla tosiasioita, eikä niitä pitäisi keksiä omasta päästään tilanteen mukaan.
Todettakoon lopuksi, että tutkitun tiedon mukaan vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ruoka pitää hyvin kylläisenä.
Schwab´s up :)
VastaaPoistaKorkeaan virkaan, jopa dosentiksi, pääsee tässä maassa näköjään täydellisen lahjattomat idiootit. Tämähän antaa toivoa itsellekin. Harmillista tosin, että kyseisen tutkijan ilosanomaa erehtyy valtaosa kansasta uskomaan. Puskat, Fogelholmit ja Schwaubit tekevät kansalaisten terveydelle enemmän haittaa kuin hyötyä pätemättömyydellään.
VastaaPoistaSinne pääsee aivottomat annetun tiedon toistajat.
Poista- Omilla aivoillaan ajattelevat erotetaan, koska eivät palvele järjestelmää.
http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2014/01/21/voi-voitti-margariinin-unilever-kaansi-takkinsa/20141008/12
VastaaPoista