perjantai 6. tammikuuta 2012

Hei me karpataan -TV-sarja alkaa

TV5-kanavalla alkaa huomenna lauantaina 7. tammikuuta kello 17.00 uusi karppausaiheinen TV-sarja Hei me karpataan. Ohjelmassa seurataan kahta henkilöä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan ruokavaliota kevään ajan. Lisäksi mukana ovat kokkina Sami Garam ja asiantuntijoina lääkäri Olli Sovijärvi sekä urheiluvalmentaja Jani Sievinen.
"Ristiriita virallisten ravitsemussuositusten ja lisääntyvän lihavuusepidemian välillä on niin merkittävä, että jossain mennään pahasti pieleen. Ovatko ihmiset todella niin heikkoja ja kyvyttömiä etteivät pysty noudattamaan suosituksia vai olisiko niin, että virallisissa suosituksissakin ei ihan kaikki ole kohdallaan?" -Olli Sovijärvi
Jokaisessa jaksossa kokkaillaan karppiruokia keittiössä ja laaditaan viikon kauppalista. Lisäksi murukornerissa kehitellään reseptejä jälkiruokia varten ja kasviskornerissa perehdytään kasvissyöjien karppaukseen. Lisäksi ohjelmassa käy ilmeisesti aina välillä vieraita. Ainakin tohtori Matti Tolonen kertoi käyneensä ohjelman kuvauksissa ja uskovansa, että siitä tulee suosittu.

TV-sarjalla on myös omat nettisivut ja Facebook-sivut.

6 kommenttia:

 1. Voi että ainakin ensimmäinen jakso oli HUONO!!! Anti: Palanut munakas! Sponsoreiden tuote-esittelyä, eineksiä... Niin tyhmää että nukahdin kolmeen kertaan katsoessani ohjelmaa ja jouduin aina kelaamaan takaisin päin että sain lopulta katsottua.

  VastaaPoista
 2. Loistava ohjelma,nyt voi sellainenkin joka ei ole perehtynyt karppaamiseen aloittaa helposti,ja todeta kuinka paino laskee ja olotila paranee.
  Kiitos ohjelmasta.

  VastaaPoista
 3. Niin tuota juuri pelkäsinkin. Viisasta olisi ottaa asioista KUNNOLLA selvää lukemalla alan asiantuntijoiden kirjoja joita on vaikka millä mitalla esim. Antti Heikkilän kirjat, Andreas Eenfeldtin Ruokavallankumous on erittäin hyvä silmien avaaja ja Varpu Tavin kirjat muutaman mainitakseni. Ei menisi silloin tuollainen einesten ihannointi ja edelleen rasvan pihtaaminen (munakas paistettiin tipassa öljyä???)läpi. Mennään vaan helposti ojasta allikkoon jos ei ymmärretä luonnollisen ruoan merkitystä ihmiselle. Tiedä sitten paraneeko ohjelma tästä, mutta miksi tehdä ensin huono pilottijakso..

  VastaaPoista
 4. Malttia nyt, hyvät katselijat! Asiasta, terveemmästä ruokavaliosta/ vähähiilariruuasta /terveydestä jne. voi tosiaan itsekin lukea ja ennenkaikkea rauhallisesti edetä vähähiilihydraattiseen suuntaan. Usein ruuassa on myös kysymys annoskoosta, siinäkin voi noudattaa kohtuutta, ja todeta, että ei ole nälkä, kun keskittyy oikeisiin ruoka-aineisiin. Sitä paitsi, jos on kiire, voi jo seuraavankin ruokapäivän ateriaa miettiä tai etkäteisvalmistella, niin ei hotki kiljuvaan nälkään! Itse mielelläni napostelen tomaattia, hiukan banaania tai leikkelettä pahimpaan nälkään. ja siinä ohessa pilkkoutuu salaatiaineet, juurekset jne. Uuniin saa muhimaan vaikka mitä niistä resepteistä (ks. linkint) ja useampia voi syödä seuraavanakin päivänä. Hyvin muhinut uunipata tms. vain paranee lämmäessä. Joten siis rationalisointia, niin ajatus ei pyöri koko ajan ruuassa. Kaikesta ei tarvitse luopua, mutta hyvä ja usein keventynyt olo jo palkitsee itse itseään. Ohjelma varmasti paranee, kun tekijät saavat rauhaa, kokemusta ja tietenkin rakentavaa palautetta meiltä katsojilta!

  VastaaPoista
 5. Ei taida näkyä internetin kautta? :( Täällä Britanniassa asuva ravitsemustieteen opiskelija tahtoisi kovasti seurata sarjaa...

  VastaaPoista
 6. Täältä löytyy:

  http://www.heimekarpataan.fi/katso-jaksot.html

  VastaaPoista