torstai 9. helmikuuta 2012

Uusi täysrasvainen maito

Arla Ingman on tuonut markkinoille vanhanajan maidon, joka on varmasti karppaajan makuun. Maidosta ei ole poistettu lainkaan rasvaa, joten sen rasvapitoisuus on luonnollinen, vuodenajasta riippuen 4,1-4,4 prosenttia. Maitoa ei ole homogenoitu, mutta se on pastöroitu. Lisäksi tämä maito on luomumaitoa.

Maidon pastörointi eli nopea kuumentaminen toki tappaa myös hyödyllisiä bakteereja ja entsyymejä, mutta toisaalta se mahdollistaa laajamittaisen myynnin. Tämä vanhanajan maito on siis vähiten prosessoitua maitoa tilamaidon jälkeen, ja tilamaidon saatavuus ei ole kaikkialla hyvä ja hinta voi olla korkea.

Blogin sivupalkkiin on lisätty kysely siitä, minkälaista maitoa juot, vai juotko maitoa ollenkaan.

Lisätietoja valmistajan tuotesivulla: Arla Ingman® Luomu vanhanajan täysmaito 1L

9 kommenttia:

 1. Mtenkähän tässä laktoosi, uskaltaisikohan kokeilla....

  VastaaPoista
 2. Sopii todennäköisesti paremmin "laktoosivammaiselle" kuin homogenoitu maito, sillä tässä aineksia ei ole keinotekoisesti pilkottu. Minulla ainakin tilamaito aiheuttaa vähiten kaasuvaivoja.

  VastaaPoista
 3. vähiten vähiten, laktoosittomasta ei tule mitään vaivoja, ihan sama onko vammainen homo vaimikä transparentti..

  VastaaPoista
 4. Testasin tätä taannoin ja sopi mainiosti vaahdotettavaksi maidoksi cappuccinoon. Jostain syystä Armas-raakamaito tuntuu olevan tosi vaikeasti vaahdotettava, mutta tästä tulee tosi hyvää mikrovaahtoa. :)

  VastaaPoista
 5. Kuopion Prismassa 1,39 purkki.

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa!! Tuota pitää kysellä kaupasta!!

  VastaaPoista
 7. Kaikki luomuttomat tuotantoeläimet Suomessa ruokitaan geenimanipuloidulla rehulla, joten raakamaito ei ole terveellistä, koska se ei ole luomua. Kummallista, että tästä ei puhuta missään mediassa. Kaupassa pitäisi siis myydä LUOMU RAAKAMAITOA.

  Geenimanipuloidusta ruoasta:
  http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=79

  http://www.huffingtonpost.com/2010/01/12/monsantos-gmo-corn-linked_n_420365.html

  http://www.naturalnews.com/025287.html

  Kaikissa eläinkokeissa eläimet ovat saaneet kasvaimia, syöpää, tulleet hedelmättömiksi geenimanipuloidulla ruoalla jne. Googlettakaa, niin lisää löytyy.

  VastaaPoista
 8. Hyvin toimi juhannusjuuston keitossa!

  VastaaPoista