keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Uutuuskirja Parantavat rasvat

TV:stäkin tuttu yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi sekä liikuntafysiologi Jani Somppi ovat kirjoittaneet kirjan Parantavat rasvat, jossa kerrotaan, mistä rasvasodassa on kysymys, elintarviketeollisuuden kytköksistä, ravintosuositusten haasteista, kevyttuotteiden haitoista, ravinneköyhästä ruokavaliosta ja rasvojen tarpeellisuudesta.

Kirjassa kritisoidaan suomalaisia ravitsemussuosituksia. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Raija Kara ja muut suositusten puolustajat ovatkin jo kritisoimassa kirjaa iltapäivälehdessä. Karan mukaan Somppien suosittelema ruokavalio on ekologisesti kestämätön, elitistinen ja harkitsematon. Lue lisää Iltalehden jutusta: Uutuuskirja sytytti rasvasodan

Erikoista Raija Karan kommentissa on se, että hänen itsensä allekirjoittamat suomalaiset ravitsemussuositukset neuvovat heittämään mm. kerman, broilerin nahan ja muun näkyvän eläinrasvan roskiin, mikä ei todellakaan ole mikään ekoteko. Kara ei myöskään ole useista pyynnöistä huolimatta suostunut kommentoimaan ravitsemussuositusten tieteellistä taustaa.

Alla kustantajan kirjoittama kirjan esittelyteksti kokonaisuudessaan:

Diabetes, verenpaine, kolesteroli, ylipaino, astma… Apua! Miksi kevytlevitteet, ruokaympyrät ja lääkkeet eivät auta?

Tämän kirjan luettuasi tiedät, mistä rasvasodassa on kysymys, elintarviketeollisuuden kytköksistä, ravintosuositusten haasteista, kevyttuotteiden haitoista, ravinneköyhästä ruokavaliosta ja rasvojen tarpeellisuudesta.

Jo lapsena ruokavalio alkaa vääristyä, kun kouluruoasta saa niukasti vitamiineja ja rasvoja mutta paljon tärkkelystä. Tämä ei tue kasvavan lapsen kehitystä eikä paranna keskittymis- ja oppimiskykyä. Elämän loppupäässä taas ylilääkityt vanhukset syövät kevytlevitteillä höystettyä ruokaa ja kärsivät rasvaliukoisten vitamiinien puutteesta.

Kirjassa kerrotaan vähähiilihydraattisen dieetin perusteista ja parantavista rasvoista sekä annetaan ohjeita ruokavalion muuttamiseen. Mukana on myös parantumistarinoita kirjoittajien klinikalta. Pelkästään voin ja kalaöljyn lisääminen ruokavalioon auttaa monia voimaan paremmin ja toipumaan mm. kivuista, suolistovaivoista ja allergioista. Lähde mukaan mielenkiintoiselle ja valaisevalle matkalle rasvojen maailmaan!

1 kommentti:

  1. Hienoa työtä Sompit! Taas on otettu yksi iso askel kohti "virallisterveellisen" ruokavalion vallankumousta. Siellä ravitsemus"asiantuntijat" taas heti äkisemässä vastaan ilman minkäänlaisia luotettavia todisteita (olipa kumma). Haluaisinpa itsekin nähdä sen tutkimuksen ja sen tulokset, jossa on esim. margariini todistettu terveellisemmäksi vaihtoehdoksi kuin voi. Linkkiä saa laittaa tulemaan...
    Toivottavasti VHH saa lisää samankaltaista nostatetta, jotta saataisiin ihmisten elintaso paranemaan ja lääketeollisuudelta ne meiltä huijatut rahat pois. Aika näyttää!

    VastaaPoista