maanantai 28. toukokuuta 2012

Haastattelussa YesDeli-kauppias Sami Gauffin

Aikaisemmin Sokeriton-nimellä tunnettu YesDeli myy netissä ja myös joidenkin kauppojen hyllyillä vähähiilihydaattiseen ruokavalioon sopivia makeisia ja elintarvikkeita. Kyselin kauppias Sami Gauffinilta hieman YesDelin taustoista.

Mistä sait idean verkkokaupan perustamiseen?

Olen pitkään suunnitellut perustavani yrityksen - mutta halusin tehdä niin vasta kun tunnistaisin minulle oikean liikeidean. Sitten päätin nelikymppisenä muuttaa itseäni ja aloitin 2.0-elämän tiputtamalla painoa kymmeniä kiloja vhh-ruokavaliolla. Olemme perheessä aina valmistaneet ja rakastaneet ruokaa. Idea erikoiselintarvikkeiden verkkotavaratalosta loksautti ikään kuin kaikki palaset kohdalleen. Aloitin itse asiassa maahantuomalla erilaisia sokerittomia laatumakeisia koska niitä(kään) ei Suomessa ollut saatavilla. Nyt olemme maahantuomiemme vhh-tuotteiden myötä oppineet, että jos jostain tarvitsee karppauksen takia luopua - niin kaiken saa takaisin - mutta entistä maukkaampina versioina.

Mikä on myydyin tuote ja mikä on oma suosikkisi?

Karppisokeri on ykkönen - ja kyllä se monipuolisuudessaan on omakin suosikkini. Testaamme vuodessa noin sataa uutta tuotetta ja teemme tuotteista kymmeniä reseptejä omassa koekeittiössämme. Näistä lanseeraamme myyntiin muutamia parhaita tuotteita kerralla. Seuraavaksi aloitamme YesDeli -reseptien ja -artikkelien julkaisemisen. Työ on melko hidasta, sillä olemme äärimäisen laatutietoisia ja haluamme kaiken mitä teemme olevan parasta mahdollista tasoa.

Monen karppaajan vatsa ei siedä gluteenia. Löytyykö valikoimasta gluteenittomia leipiä tai leivontatuotteita?

Valmistusaineita ja ohjeita on kyllä runsaasti - mutta valmiit ja puolivalmiit tuotteet ovat vasta työn alla - uusia tuotteita on kyllä pian tulossa valikoimiimme. Uusimmassa Annika Rognebyn, Leivo ilman sokeria ja vehnäjauhoja - vähähiilihydraattinen ja gluteniton ruokavalio -kirjassa on lähes sata reseptiä ja niistä kymmenkunta on leipäohjetta, leivontatarvikkeet saa tietysti meiltä. Olemme erittäin tietoisia siitä, että viljayliherkkyys on yhä suuremman väestönosan ongelma. Joissain arvioissa väläytetään jopa viidentoista prosentin olevan gluteenille eriasteisesti herkistyneitä. Täytyy kuitenkin muistaa, että gluteenille herkistyminen on eri asia kuin esim. keliakia jossa gluteenia ei saa saada lainkaan. Kun noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota gluteenin kokonaismäärä automaattisesti tippuu murto-osaan totutusta. Näin vaikka käyttäisikin joskus tuotteita joissa on viljojen proteiineja mukana - oireita ei useimmat saa jos määrät ovat kohtuullisia. Vakioruokavalion 6-8 leipäviipaletta päivässä ja pullat ja murot päälle ei ole kohtuullinen määrä.

Millä kaikilla paikkakunnilla löytyy tällä hetkellä YesDelin tuotteita kaupoista ja millä muilla paikkakunnilla lähitulevaisuudessa?

YesDelin valmiita karppipäätyjä on nyt toistakymmentä yli 10 paikkakunnalla. Pääkaupunkiseudulla on useita jonka lisäksi toimituksia on ainakin Hämeenlinnaan, Savonlinnaan, Joensuuhun, Tampereelle, Forssaan, Alavuudelle, Järvenpäähän jne. Avaamme karppipäätyjä, sokerittomien makeisten hyllyjä ja muita erikoiselintarvikeosastoja muutaman kappaleen viikkovauhtia joka puolelle Suomea. Jos haluaa karppipäädyn omalle paikkakunnalleen, pitää ottaa yhteyttä oman K-Supemarketin tai Citymarketin kauppiaaseen, netistä löytyy yhteystiedot. Kauppias päättää asiasta ja saa karppipäädyn meiltä erittäin joustavasti jos hän niin haluaa.

Noudat siis itsekin vhh-ruokavaliota?

Tietenkin. Mutta syön minä perunoitakin. Noh, kaksi kertaa vuodessa, jouluna ja juhannuksena =) Kuten kerroin, tiputin muutama vuosi sitten painoa lähes sadasta kilosta noin 75 kilon huitteille. Sanon tiputin, koska en mielestäni varsinaisesti laihduttanut. Laihdutus viittaa liikaa jonkinasteiseen vähäenergiseen riuduttamiseen. Söin hyvin mutta vähähiilarisesti päivästä toiseen noin puolen vuoden ajan. Aloitin kesälomalla heinäkuussa ja jouluaatona oli rinkassa 24 kiloa vähemmän painoa - se oli henkilökohtainen ihme. Tänä päivänä en huomaa noudattavani varsinaisesti mitään "ruokavaliota", vhh-valinnat tulevat ruokakaupassa ja ravintolassa niin itsestään.

Vielä muutama vuosi sitten sellainen ajatus tuntui aika vieraalta, että ihan tavallisista kaupoista voisi ostaa erikoistuotteita vhh-ruokavaliolle, mutta nykyään se on todellisuutta. Olen itsekin maistanut muutamia YesDelin suklaita ja muita makeisia, ja niiden makeutus ilman sokeria oli hyvin onnistunut. Paljon kiitoksia Samille haastattelusta ja onnea liiketoiminnalle!

2 kommenttia:

  1. Mikä kauppa myy Yesdeli tuotteita Hämeenlinnassa??Kiitos vastauksestanne!

    VastaaPoista
  2. Haluaisin tietää myös kaupan Porin lähettyvillä, mistä saa näitä YesDeli tuotteita?? Olen nyt saanut painoa pois hyvin parin kuukauden ENED jaksolla syöden vain Allevon VHH pusseja ja nyt näilla YesDeli tuotteilla olisi mukava jatkaa hyvin alkanutta matkaa :) Kiitän etukäteen vastauksesta!

    VastaaPoista