tiistai 25. lokakuuta 2011

Epätoivoinen leipäkauppias

Osta leipää tai kuole? Eräs K-supermarketin (Mustapekka, Käpylä, Helsinki) asiakas bongasi tänään myymälässä varsin erikoisen leipäkauppiaan. Kauppias oli avannut leipätiskilleen iltapäivälehden, jossa leipomoiden sponsoroima professori Matti Uusitupa uhkaa pienen kissan kokoisilla kirjaimilla, että "karppaus voi tappaa lähivuosina".


Tällainen kaupustelu ei ole ainoastaan epätoivoista, vaan todennäköisesti myöskin kuluttajansuojalain vastaista. EU:n terveysviranomaiset eivät ole hyväksyneet kyseistä terveysväitettä. Tähänkö ollaan tultu?

11 kommenttia:

 1. Holhousvaltakunta... jokainen saa mielestäni itse päättää mitä syö tai juo... :(

  VastaaPoista
 2. No Huh Huh! Ja vielä Musta-Pekassa? Siellä tulee käytyä paljonkin mutta herää kysymys tuleeko käytyä enää! Uskomatonta! Kuka edes kehtaa myydä omia tuotteitaan tuolla mentaliteetilla!?

  VastaaPoista
 3. kyllä alkavat olemaan todella EPÄTOIVOISIA!

  VastaaPoista
 4. Uusitupa on oikeassa, tulette sen vielä tuntemaan luissa ja ytimissä!

  VastaaPoista
 5. Hän näkee, ken elää, kuinka oikeassa uusituvat ovat. Olisko niin, että kukin tulee onnelliseksi tavallaan? Minä haluan lukea ja tutkia asiat ja sitten päättää itse, minua eivät terveysalan tyhjänpuhujat heiluta. Eikä kauppiaat. Kun ei ole lukutaidossa tai luetun ymmärtämisessä mitään vikaa, voi vallan hyvin itse tutkia, mikä on tässäkin leipähommassa ja karppaustouhussa totuus. Sitten voi aina kokeilla itse. Voitko paremmin sokeria, pullaa, perunaa ja pastaa puremalla tai niitä karttelemalla? Onko parempi olo ilman leipää tai leipää mussuttamalla? Muutamassa viikossa voi jokainen todeta, mikä toimii ja mikä ei. Ei siinä uusitupia tarvita.

  VastaaPoista
 6. ;inkähän leipomon konsulentti on kyseessä? kuvasta ei ihan saa selvää, ja kiinnostaisi laittaa kyselyä ihan leipomolle että onko tämä heidän hyväksymänsä tapa markkinoida tuotteita...

  VastaaPoista
 7. Melkoinen hiilariaivopieru mainostaa tuolla tavalla.

  VastaaPoista
 8. Kuvan ottaja lähetti palautetta K-kauppiaalle, joka kertoi kyseisen markkinointikeinon olleen leivän myyjän henkilökohtainen ajatus. K-kauppias ei itse ollut paikalla eikä olisi lehtileikkeen käyttöä hyväksynyt, ja se poistettiin 3 minuuttia palautteen saamisen jälkeen.

  VastaaPoista
 9. Ettei vaan olisi taas asialla sen samaisen leipuriliikkeen tättäräinen, joka kiivaili minulle leivän tärkeydestä karppaajan ja sokeritautisen ruokavaliossa! Vienoon kysymykseeni, että mihinkä se karppaaja leipää tarvitsee?
  Höttänäntuntuinen leiväke ei kyllä houkutellut edes maistamaan. Jos pureskelun tarvetta tuntee, niin totta maar rouskutettavaa löytyy myös raaoista kasviksista!
  Hittolainen, kun en näillä päässä olevilla klaseilla näje noitten leipäpakettien päällyskuoria... :D Eipä silti, ei tarvitse leipomoa boikotoida, kun ei tuota leipää tai leiväkkeitä juurikaan tule syöpöteltyä. Sen perästä kun seuraa riivaava nälkä.

  -Massu

  VastaaPoista
 10. http://www.adressit.com/allekirjoitukset/puolueeton_tutkimus/

  VastaaPoista