tag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post3641463782887798747..comments2023-10-14T10:54:39.636+03:00Comments on Vähähiilihydraattinen ruokavalio, karppaus: Luonnolliset ja keinotekoiset makeutusaineetUnknownnoreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-46909598357797821342022-12-16T12:23:14.167+02:002022-12-16T12:23:14.167+02:00Xylitoli on hyvä hampaille, ja meidänkin pitäisi j...Xylitoli on hyvä hampaille, ja meidänkin pitäisi joitain pastilleja ja muita hankkia, että voisi sitten ruokailun jälkeen semmoisen ottaa. On kyllä mielenkiintoista lukea näistä. Paljon on vaihtoehtoja makeutukseen. https://www.hammaskeiju.fi/ksylitolipastillit-c-8.htmlSannahttps://www.blogger.com/profile/03564828685614273805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-4452773254723780142021-10-10T19:52:28.292+03:002021-10-10T19:52:28.292+03:00Kyseinen kirjotelma on hiemann vanhentunut nimittä...Kyseinen kirjotelma on hiemann vanhentunut nimittäin Erytritolista ei imeydy ollenkaan hiilareita vaan kulkeutuu elimistön läpi muuntumatta eikä aiheuta pahaa oloa isoissa määrissä mutta ilmavaivoja joillekkin, Sukraloosilla on iso lista haittoja sekä nostaa venensokeria ja aiheuttaa insuliinin vapautusta sekä siitä imeytyy noin 17%, Aspartaami ei nosta verensokeria mutta aiheuttaa insiliinin vapautusta sekä Sakkariini aiheuttaa ongelmia eikä Sakkariiniä, Aspartaamia ja Sukraloosia kannata juoda/syödä raskaana.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15702444203540830355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-69421248163142705022019-05-09T23:36:38.345+03:002019-05-09T23:36:38.345+03:00agaave?!agaave?!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14350228003693634765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-46200664584658894302014-08-23T18:10:25.039+03:002014-08-23T18:10:25.039+03:00Tuolla ylempänä kirjoittamani pätee tähänkin.
&qu...Tuolla ylempänä kirjoittamani pätee tähänkin.<br /><br />"Olen kyllä nähnyt kaikenlaisia kirjoituksia aspartaamin vaarallisuudesta, mutta lähteitä ei joko ole tai sitten ne osoittavat toisiin vastaaviin kirjoituksiin. Ei löydy viittauksia vertaisarvioituihin tiedelehtiin tai edes hyvämaineisiin sanoma- tai aikakauslehtiin. ...<br /><br />Jos joku löytää asiallista tieteellistä näyttöä aspartaamin mahdollisista vaaroista, niin sitä saa mielellään laittaa tänne kommentteihin!"Jarihttps://www.blogger.com/profile/02101361699244869001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-54402958355712560032014-08-23T17:54:23.220+03:002014-08-23T17:54:23.220+03:00Aika vähän näyttä tämä kirjoittaja tietävän aspart...Aika vähän näyttä tämä kirjoittaja tietävän aspartaamin haittavaikutuksista ja syöpää aiheuttavasta vaikutuksesta. Samoin myös valkoinen sokeri on kuin polttoainetta syöpäsoluille.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-90542775207648443272012-08-12T23:07:03.447+03:002012-08-12T23:07:03.447+03:00Eikö siis esim. Hermesetasta saisi käyttää ruuanla...Eikö siis esim. Hermesetasta saisi käyttää ruuanlaittoon tai kuumaan teen makeutukseen? Olen aiemmin (vuosia sitten) käyttänyt tabletteja kuumaan teehen ja jopa leiponut hermesetaksella... :o Noissa Canderelleissa ja hermesetaksissa toki koostumukset vaihtelee, mutta olen varma että ainakin osassa tuotteitani oli nimenomaan aspartaamia...?<br /><br />Miten muuten makeutusaine asesulfaami K, jota usein tuotteissa yhdessä Aspartaamin kanssa? Ja tulee mieleen myös maltidekstroosi tms.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-66278770438628759502012-04-04T19:15:56.485+03:002012-04-04T19:15:56.485+03:00Tassa viela yksi blogi, jossa on myos vhh-ruokaohj...Tassa viela yksi blogi, jossa on myos vhh-ruokaohjeita: http://dzinninajatuksia.blogspot.com/Dzinnihttps://www.blogger.com/profile/04884603205365501393noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-75783474818603079012012-03-28T14:51:16.398+03:002012-03-28T14:51:16.398+03:00Tuohon vahingossa kuumentamiseen olisi varmaan hyv...Tuohon vahingossa kuumentamiseen olisi varmaan hyvä kiinnittää enemmän huomiota, jos jo suora auringonpaiste riittää lämpötilaksi.Jarihttps://www.blogger.com/profile/02101361699244869001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-29108934666566851542012-03-28T14:42:57.455+03:002012-03-28T14:42:57.455+03:00Kopioin tähän nimettömän kommentin, joka oli menny...Kopioin tähän nimettömän kommentin, joka oli mennyt väärän kirjoituksen yhteyteen:<br /><br />Miten voit kirjoittaa makeutusaineista, että aspartaami on ilmeisesti turvallinen ja sitten todeta ei kestä kuumennusta! <br /><br />Aspartaamin haitoista löytyy tietoa. <br /><br />Auringonvaloon jätettyyn aspartaamilla makeutettuun juomapulloon alkaa kertyä formaldehydiä.Jarihttps://www.blogger.com/profile/02101361699244869001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-33902872451454912242012-03-26T12:09:03.828+03:002012-03-26T12:09:03.828+03:00"Pitäisikö luetteloon lisätä jokin muu makeut..."Pitäisikö luetteloon lisätä jokin muu makeutusaine tai plussia, miinuksia tai tuotenimiä?"<br /><br />Siirapit? Vaahtera-, agave-, jne.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-63348222094099173932012-03-26T12:08:00.421+03:002012-03-26T12:08:00.421+03:00Jos saa aspartaamista tai jostakin muusta makeutus...Jos saa aspartaamista tai jostakin muusta makeutusaineesta selkeitä oireita, niin kannattaa tietenkin käyttää jotakin muuta ainetta tai jättää kokonaan makeuttamatta, jos mahdollista. Vaihtoehtoja onneksi on runsaasti.<br /><br />Kiitoksia tarkennuksista Reijolle!Jarihttps://www.blogger.com/profile/02101361699244869001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-76255011606702054122012-03-26T09:24:35.120+03:002012-03-26T09:24:35.120+03:00Mikä tahansa lisätty makeutusaine voi aiheuttaa yk...Mikä tahansa lisätty makeutusaine voi aiheuttaa yksittäisillä ihmisillä haittavaikutuksia. Laajoissa selvityksissä aspartaami on selvinnyt hyvin -haittoja liioitellaan hirveästi. Parisen viikkoa sitten Harvardin tutkijat julkaisivat suuren väestötutkimuksen jonka mukaan sokerilimut ja muut -juomat lisäävät sepelevaltimotaudin riskiä. Aspartaamilla tai muilla intensiivimakeuttajilla ei ole tätä vaikutusta. Kliinisissä satunnaistetuissa tutkimuksissa ja väestötutkimuksissa aspartaamin haittoja ei ole juurikaan tullut esiin. <br />Listasta puuttuu mielestäni paljon kivellisistä hedelmistä sellaisenaan löytyvä sorbitoli, jota käytetään myös purukumeissa ja pastilleissa sekä sokerittomissa suklaissa ja "karppaussuklaissa". Se kuuluu ksylitolin kanssa samaan sarjaan. <br /><br />Fruktoosin haitoista on liitoiteltuja väitteitä, kuten tässäkin keskusteluketjussa. Suurin osa on värittänyttä liioittelua, kuten karppausguru Richard Feinman on osoittanut. Fruktoosin imeytyminen on suurelle yleisölle vierasta. A) Se imeytyy huonosti, jopa 40 % väestöstä imeyttää 35 gramman fruktoosia huonosti, B) Se imeytyy paremmin kun glukoosia on samanaikaan läsnä suolessa (kuten sakkaroosissa), C) Paksusuolen bakteerit käyttävät fruktoosin (kuten imeytymättömät polyolit, ksylitolin ja sorbitolin jne) ruuakseen, ja tällä on luultavasti hyviä terveysvaikutuksia (joista ei blogosfäärissä puhuta). Kohta C aiheuttaa IBS-potilaille vatsaoireita. Silkan fruktoosin (siis ilman glukoosia annostellun) GI-arvo on n. 20. Glukoosin GI on 80.Reijo Laatikainenhttp://www.pronutritionist.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-20887146108423253452012-03-25T17:10:17.367+03:002012-03-25T17:10:17.367+03:00Aspartaamista ainakin omia kokemuksia on valitetta...Aspartaamista ainakin omia kokemuksia on valitettavasti paljon. Join aikaisemmin sokerittomia limuja ja siidereitä. En osannut vuosiin yhdistää aspartaamia omiin järkyttäviin päänsärkyihin. Yhden limsan tai siiderin juonti johti yleensä migreenityyppisiin kipuihin joka vei sänkyyn. Pari vuotta sitten osasin yhdistää asiat aspartaamiin. Tein muutaman kokeilun ja pidin kirjaa syömisistäni ja juomisista. Joka kerta kun nautin yhdenkin aspartaamia sisältävän juoman tai yleensäkin aspartaamia sisältävän tuotteen oli tuloksena migreenityyppinen kipu. Turvallista tai ei itse en luota tuotteeseen joka aiheuttaa moisia vaivoja.Janninoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-32361463268726020782012-03-25T09:34:03.345+03:002012-03-25T09:34:03.345+03:00Kannattaa seurata esimerkiksi tätä http://www.ncbi...Kannattaa seurata esimerkiksi tätä http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17684524<br /><br />ja tällä haulla http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=phenylealanin%20sweetener%20toxic löydät lisää ja voit tietysti vaihdella noita hakusanoja.<br /><br />Ongelma on se, että fenyylialaniini on yksi luonnollisista aminohapoista, josta tulee tyrosiinihappoa joka on taasen adrenaliinin, noradrenaliinin ja dopamiinin sekä kilpirauhashormonien esiaste. Eli kun hakee tutkimuksia, pitää tietää, mitä kombinaatiota pitää tutkia. Meidän ihmisten "pönttö" olettamahan on se, että kaikki luonnollinen on terveellistä. Kyse on fanyylialaniininkin kohdalla siitä, mikä on turvallinen raja. Kokeet ovat lyhyitä, korkeintaan muutaman vuoden. <br /><br />Entäpä jos fenyylialaniini ollessaan masennusta aiheuttavan serotoniinin ja dopamiinin esiaste voisi suurina määrinä todella vahingoittaa esimerkiksi edellisiin liittyviä reseptoreita? Voisiko käytöshäiriöt johtua siitä, että nimenomaan dopamiinireitti häiriintyy, samaan tapaan miten fruktoosi häiritsee samaista reittiä? <br /><br />Ehkä tutkimukset tämän vielä paljastavat, mutta maalaisjärjellä ajateltuna (geneettisesti manipuloiduilla) bakteereilla tuotetut aminohapot/entsyymit erotettuna niiden luonnollisesta lähteestään (ihan kuin fruktoosi erotettuna kuidusta) eivät mielestäni voi sopia sellaiselle genetiikalle (homo sapiens), joka on tottunut itse "metabolisoimaan" tarvittavat elossa pysymiseen tarvittavat aineet vuosituhansia saatavilla olleista ruoka-aineista. Ellei sitten ole tarkoituskin "sammuttaa" ihmisen luonnollisia kehon toimintoja ja ikäänkuin orjuuttaa ihmiset johonkin ulkoa saatavaan, elossa pitävään, asiaan :) <br /><br />Steviasta olen samaa mieltä kuin Jari, makuun kun tottuu, on se parempaa kuin muut makeuttajat. Nykyään tosin ei tarvitse juurikaan edes Steviaa, koska maku tulee marjoista ja muista lähteistä. Kysehän on loppujen lopuksi toleranssista makeaan ja sitä voi muuttaa tietoisesti, mutta vain työn ja tuskan kautta.Hiltsuhttps://www.blogger.com/profile/08979916854490794100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-40076816393387592272012-03-25T08:12:39.947+03:002012-03-25T08:12:39.947+03:00Makuasioista voisi kiistellä ikuisuuteen asti. Asp...Makuasioista voisi kiistellä ikuisuuteen asti. Aspartaami taitaa olla yksi eniten käytetyistä makeutusaineista, joten suurimmalle osalle väestä maku lienee ihan ok. Itse taasen tykkään stevian mausta, mutta varsin moni ei siitä pidä.<br /><br />Aika moni aine muuttuu tappavaksi riittävän suurella annoksella. Alkoholi on kohtuullisesti käytettynä todennäköisesti terveellistä, mutta aika moni ihminen silti kuolee alkoholimyrkytykseen. Vesikin muuttuu vaaralliseksi, kun annos on riittävän suuri.<br /><br />Olen kyllä nähnyt kaikenlaisia kirjoituksia aspartaamin vaarallisuudesta, mutta lähteitä ei joko ole tai sitten ne osoittavat toisiin vastaaviin kirjoituksiin. Ei löydy viittauksia vertaisarvioituihin tiedelehtiin tai edes hyvämaineisiin sanoma- tai aikakauslehtiin. Lähteitä ei voisi käyttää esim. akateemisissa papereissa. Vastikään esim. Antti Heikkilä varoitteli kevytlimujen metanolista, ja sen jälkeen Anja Nysten kirjoitteli, että määrä on itse asiassa paljon pienempi kuin mitä viineissä sallitaan.<br /><br />Jos joku löytää asiallista tieteellistä näyttöä aspartaamin mahdollisista vaaroista, niin sitä saa mielellään laittaa tänne kommentteihin!Jarihttps://www.blogger.com/profile/02101361699244869001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-17093901022826890632012-03-24T20:33:35.643+02:002012-03-24T20:33:35.643+02:00No voisin lisätä kyllä aspartaamin kohdalle lisää ...No voisin lisätä kyllä aspartaamin kohdalle lisää miinuksia: -maistuu aivan kaamealle, -turvallisuudesta kiistetään ja ehkä vielä -tappaa muurahaisetkin (Huom! Itse nähty - jo kaksi kesää sillä poistettu muurahaisia kasvihuoneesta)Nina (Flo)https://www.blogger.com/profile/12660385752084464912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-25350289470114168012012-03-24T17:28:01.007+02:002012-03-24T17:28:01.007+02:00Sakkaroosissa on puolet fruktoosia ja puolet gluko...Sakkaroosissa on puolet fruktoosia ja puolet glukoosia. Fruktoosi on järkyttävä terveyspommi. Fruktoosi hajotetaan maksassa ja se inhibitoi kylläisyyshormooni greliinin toimintaa (sekä sotkee dopamiinireittejä aiheuttaen addiktion samaan tapaan kuin huumeet yleensä). Sakkaroosissa oleva glukoosi+fruktoosisidos puretaan entsyymillä hetkessä.<br /><br />Sokerin valmistuksesta: käykää joskus tutustumassa Daniscon (nyt NordSuccer) Säkylän tehtaaseen miten sokeria valmistetaan ja Daniscon Kotkan tehtaaseen miten fruktoosia valmistetaan mm. Säkylässä valmistetusta sokerista. Samalla voitte tutustua Xylitolin valmistukseen (sellun jäteliemestä). Kaikki sellainen sokeri (fruktoosi), jossa ei ole mukana kuituja, siten kuin ne luonnossa esiintyvät, ovat pahasta. Pakkaamista jos haluatte nähdä, käykää Kirkkonummella NordSuccerin (Daniscon) tehtaalla.<br /><br />Maksan kannalta polyolit (sokerialkoholit) lienevät yhtä pahoja kuin alkoholi ja fruktoosi yleensä. Polyolit ovat erittäin laksatiivisia. <br /><br />Eli jos käyttää sokeria, on "narkkari" ja tuhoaa hitaasi maksansa samaan tapaan kuin alkoholistit. Jos ei osaa opetella pois makeasta, turvallisin on Stevia.Hiltsuhttps://www.blogger.com/profile/08979916854490794100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-26289828519382955842012-03-24T14:56:27.349+02:002012-03-24T14:56:27.349+02:00Intiaanisokerissa on suhteellisesti enemmän ravint...Intiaanisokerissa on suhteellisesti enemmän ravinteita kuin valkoisessa sokerissa, mutta molemmissa absoluuttiset määrät ovat käytännössä pieniä.Jarihttps://www.blogger.com/profile/02101361699244869001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-73974565978606777202012-03-24T14:50:06.020+02:002012-03-24T14:50:06.020+02:00stop! valkoinen sokeri on VALKAISTU eli siitä on P...stop! valkoinen sokeri on VALKAISTU eli siitä on PESTY kaikki ravinteet pois jotka ovat jäljellä intiaanisokerissa, eli se on paljon terveellisempää ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-63929339474430415232012-03-24T14:45:32.630+02:002012-03-24T14:45:32.630+02:00Fruktoosin voisi lisätä. Mainittakoon jo tässä kom...Fruktoosin voisi lisätä. Mainittakoon jo tässä kommenteissa kuitenkin, että fruktoosi on vähemmän terveellistä kuin tavallinen sokeri, joten sen käyttö makeutusaineena ei ole järkevää.Jarihttps://www.blogger.com/profile/02101361699244869001noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7519580223283262229.post-59582422487594113732012-03-24T14:33:54.883+02:002012-03-24T14:33:54.883+02:00Fruktoosi?Fruktoosi?Anonymousnoreply@blogger.com